Yerel

Bakan Soylu her yerde

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Atapark Kavşağında yapılacak olan düzenleme için bölgede bulunan SGK binasının mahsuplaşma yoluyla devralındığını ifade ederken bu konuda Trabzon için inisiyatifleriyle önemli bir fedakârlığa imza atan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu’ya özel olarak teşekkür etti.

Konuyla ilgili olarak açıklamalarda bulunan Başkan Gümrükçüoğlu, yapılacak düzenleme ile Atapark Kavşağının kuzeyinde bulunan araçlı alt geçidin, kavşağın altından direkt olarak Erdoğdu Yoluna bağlanacağını ifade ederken bu çalışmanın bölgedeki trafik sorununun çözümü için kaçınılmaz olduğunu dile getirdi.

“Trabzon’umuzda Erdoğdu Yolu ile Yavuz Selim Bulvarının (Tanjant Yolu) kesiştiği Atapark Kavşağında önemli bir düzenleme çalışması projelendirilip yerine getirilme gayreti sürdürülmüştür. 3 yıldır bu konuda gayret gösteriyoruz. Sabah ve akşam saatlerinde daha çok olmak üzere burada trafik tıkanıklığı yaşanmaktadır” diyen Gümrükçüoğlu sözlerine şu şekilde devam etti: “Alt geçidin Şenol Güneş Bulvarınca devam edip Belediyemizin yanından geçip Erdoğdu Yoluyla buluşturulması projesinde bir önemli sorun karşımıza çıkmıştı. O da SGK binalarının bu kavşak münasebetiyle ortadan kaldırılacak olmasıydı. Kamu kurumları bu sorunu kendi aralarında halledebilmeleri için Maliye Bakanlığının Milli Emlak Genel Müdürlüğünün başka yerlerde SGK’ya tahsis edeceği alanlarla bu alanın trampa edilmesi söz konusuydu. Maliye Bakanımız Sayın Naci Ağbal beye ve Milli Emlak Genel Müdürümüze, Kültür ve Turizm Bakanımız Sayın Nabi Avcı’ya katkılarından ötürü teşekkür ediyoruz.

GÜMRÜKÇÜOĞLU: BAKANIMIZ TRABZON İÇİN FEDAKÂRLIK YAPTI

Asıl olan ise bu konunun nihai karara bağlanması için Maliye Bakanlığımızın mahsuplaşma yönünden önerdikleri ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığımızın önerdikleri arasında 5 milyon TL fark olmasına rağmen şehrimizin evladı, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanımız Sayın Süleyman Soylu’nun çok büyük katkıları ve fedakârlıklarıdır. Sayın Bakanımızın katkılarıyla birlikte kendi kurumunun 5 milyon daha az kıymet elde etmesini şehrimiz için feda ederek bu karara imza atmasını ve Atapark Kavşağındaki bu çözümü nihayete erdirmesini sevinçle öğrenmiş bulunmaktayız. Kendisine tüm Trabzon adına şükranlarımızı ifade ediyoruz.”

Yapılacak düzenleme sırasında trafik sıkışıklığına yol açmamak için de gerekli planlamaları yaptıklarını vurgulayan Başkan Gümrükçüoğlu, “Bu kavşak düzenlemesi sonrasında Erdoğdu Yolu ve Yavuz Selim Bulvarında trafik sıkışıklığına yol açmayacak şekilde Turgut Özal Bulvarının devreye sokulması sonrasında kavşağın ihalesinin yapılıp tamamlanması cihetine gidilmiş olacaktır” diye konuştu.

Büyükşehir Belediye Başkanı Gümrükçüoğlu, ayrıca Devlet Tiyatrosunun aynı vadi içinde yerleştirilmesi için proje çalışmamsını sürdürdüklerini kaydederken, bunun mümkün olmadığı takdirde Devlet Tiyatrosunun daha güzel bir alan konuşlandırılacağını belirtti. Gümrükçüoğlu sözleri özetle şu şekilde tamamladı: “Devlet tiyatromuzun hiçbir zaman bölgedeki değerinin kaybettirmeyeceğimizin bilinmesini istiyorum. Aynı vadi içinde olabilirse önemli bir proje çalışmasını, yani Devlet Tiyatrosu binasının aynı vadi içine yerleştirilmesi çalışmasını sürdürmekteyiz. Orası olmadığı takdirde daha güzel bir yere devlet tiyatrosu binasının konuşlandırılması gayretimiz olacaktır. Sanatın, kültürün, insan sevgisi ve uygarlığın şehri Trabzon’da devlet tiyatromuzun kıymeti hepimizin gönüllerinde yer almaktadır ve en iyi yerlerde konuşlandırılması da temin edilmiş olacaktır.”

İlgili Haberler

Şinik'te Parke Çalışması

İstanbul Temsilcisi

Akçaabat’a Alibeyoğlu Vekalet Edecek

Düzköy Temsilcisi

Şehitlerimiz için tören düzenlendi

Düzköy Temsilcisi

Bir Yorum Yazın

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com