Gündem

15 Temmuz ve Yeniden Diriliş konferansı gerçekleştirildi

Cihannüma Derneği Trabzon Şubesi ve Trabzon Büyükşehir Belediyesi tarafından organize edilen ‘15 Temmuz ve Yeniden Diriliş’ adlı konferans Hamamizade İhsan Bey Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi. Trabzon Valisi Yücel Yavuz ve Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu’nun hazır bulunduğu programı, kamu kurumları ve STK’ların yetkilileri ile siyasiler, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş takip etti.

GÜMRÜKÇÜOĞLU: MEMLEKETİN GELECEĞİ
İÇİN VARLIĞINIZ ÇOK ÖNEMLİ
Programın başında katılımcılara seslenen Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, 15 Temmuz sürecinde ülke genelinde olduğu gibi Trabzon’da da destansı bir mücadele verildiğini ifade etti. Başkan Gümrükçüoğlu, “Bu salonu tıklım tıklım dolu görmek geleceğe dair ne kadar ümitvar olmamız gerektiğini ortaya koyuyor. 15 Temmuz sonrası, öncesi, bundan sonra bu aziz milletin geleceğine dair bu sohbet hepimize çok şey kazandıracaktır. Cihannüma Derneğimize, başkanlarına, yöneticilerine, şehrimiz adına şükranlarımı sunarken tüm katılımcılarımıza teşriflerinizden ötürü teşekkür ediyorum. 15 Temmuz’da Trabzon’da verilen mücadele gönlümüzde unutamayacağımız izler bıraktı. Trabzon ile iftihar ediyoruz. Memleketin geleceği için varlığınız çok önemli” diye konuştu.

YAVUZ: TRABZON İNSANI 15 TEMMUZ’DA
DEVLETİNE SAHİP ÇIKMIŞTIR
Trabzon Valisi Yücel Yavuz da konuşmamsında 15 Temmuz gecesi ve sonrasında Trabzon insanının mücadelesine dikkat çekti. Vali Yavuz, “15 Temmuz 2016 tarihi ülkemiz için Türk-İslam toplumu için bütün mazlum milletler için çok büyük bir önem ihtiva ediyor. O gece bir darbe kalkışması olmuştur. Ülkemizin geleceğine kast eden, ülkemiz hükmünde insanlığa kast edilen büyük bir girişim, milletimizin birlik ve beraberliği Sayın Cumhurbaşkanımızın engin dirayeti ve dik duruşu sayesinde büyük bir badirenden hep birlikte kurtulduk. Trabzon özelinde bu bir ekip, bu bir takım olayıdır. Trabzon insanı o gece 7’den 70’e kadar devletine, varlığına, birliğine ve beraberliğine sahip çıkmış, canını feda edecek şekilde iradesini ortaya koymuştur” şeklinde konuştu.
Konferansta, Türkiye Maarif Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanvekili Osman Nuri Kabaktepe ve Türkiye Maarif Vakfı Mütevelli Heyeti Üyesi, Gençlik ve Spor Bakanlığı Müşaviri Selim Cerrah katılımcılarla buluştu. Programın ardından valiz Yavuz ve Başkan Gümrükçüoğlu, Karatepe ve Cerrah’a teşekkür plaketi takdim etti.

İlgili Haberler

Lice’de çatışma : 3 şehit

Düzköy Temsilcisi

Coşkun Arslan / Elmasım

Düzköy Temsilcisi

Sislerle Söyleşi-2 Ekrem Kutlu Resim Sergisi

İstanbul Temsilcisi

Bir Yorum Yazın

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com